Kültéri Árnyékolók

Műanyag és hőszigetelt alumíniumredőnyök

Az ablakok az épületek legkényesebb részei és ezért különösen megkívánják a védelmet. És ez a leginkább redőnyökkel biztosítható, mivel:

  • Fűtési költség 30 – 40 % – kal csökkenthető az ablak és a redőny között keletkező légréteg miatt.
  • A helyiség belső hőmérséklete kánikulában is elviselhető marad, a klímaberendezés 50- 60 % -kal kevesebb energiát fogyaszt.
  • Az utcazaj akár egy mozdulattal megszüntethető – a redőny csendes pihenést biztosít.
  • A vakító napfény kívül marad, a redőnyök a kellemesen szűrt fényt engedik csak be a lakásba.
  • Védelmet nyújtanak a betörés és vandalizmus ellen, autómatikával akár távollétünkben is.
  • A frissen takarított ablakok tiszták maradnak, a vihar vagy, jégeső sem tudja megrongálni azokat.
  • Biztosítható a sötétítés napközben is pihenéshez, munkához, vetítéshez, TV nézéshez.

A NYÍRFA Árnyékolástechnikai Kft. a redőnyök széles választékát kínálja:

Külső tokos redőnyök védőszekrénye régi épületek nyílászáróira utólag felszerelhető kivitelben készül, 2 db egymásba illeszkedő műanyag bevonatú alumíniumlemezből.

Vakolható tokos falba épített redőnyszekrény hajlított és extrudált alumínium elemekből készítve új épületeknék biztosítja a homlokzat egységes megjelenését a fényáteresztő felület csökkenése nélkül.

Felsőtokos, PVC redőnyszekrény az ajtó, ablak tokjára ültetve, légkamrás oldalfalakkal belső oldalon leszerelhető fedéllel, kívül műanyag vagy alumínium takarólappal,vakolási lehetőséggel.

Napellenző

A napellenzők felhasználhatók erkélyek, teraszok, kirakatok és szabadtéri elárusítóhelyek nap és csapadék elleni védelmére. Alumínium szerkezete karbantartást nem igényel. Vászonanyaga jó minőségű, víztaszító, impregnált, napra nem fakuló textilipari termék, és színválasztéka lehetővé teszi, hogy a felszerelés helyéhez, környezetéhez harmonikusan lehessen illeszteni. Működtethetők kézihajtókarral, vagy motorral, amely vezérelhető rádiós távirányítóval, sőt fény- és szélérzékelő automatával is.

Az eloxált alumínium profilok fehér színben rendelhetők. A teleszkópos rendszer mozgatását beépített hajtómű biztosítja a kivehető hajtókar segítségével. A lábon álló árnyékolók valamennyi típusa mobil vagy fix elhelyezéssel rendelhető. A mobil megoldásnál a típushoz kialakított felületkezelt acéltalp és ahhoz kapcsolódó betonelemek biztosítják a stabilitást.

Zsaluzia

Az alumínium zsaluzia kiforrott svájci konstrukció. A hengerelt, keményalumínium lamellákkal egy kiváló minőségű kültéri árnyékoló szerkezet, amely bármely homlokzathoz kitűnően alkalmazkodik. Nagyobb ablakoknál belső árnyékolóként is alkalmazható. A lamellák egy oldalvezető acélsodrony segítségével oldalról is rögzítve vannak, így szélben is stabilak maradnak. A felhúzott zsaluziát a közvetlen időjárási hatásoktól egy lefelé nyitott védőtokkal óvhatjuk. A síklamellás árnyékolót kis csomagmagassága miatt olyan helyekre ajánljuk, ahol az ablak fölött csak korlátozottan van hely a felhúzott árnyékolónak, és az ablakok csak kissé vannak visszahúzva a homlokzat síkjából.